Kennisdeling - Het UNO-VUmc symposium

Het UNO-VUmc Symposium

Op donderdag 12 december 2019 vond het jaarlijkse UNO-VUmc symposium plaats. Met dit keer als thema: ‘Zorgtechnologie: dé oplossing voor de naderende zorgkloof?’

We staan aan de vooravond van twee maatschappelijke uitdagingen: de toename van het aantal ouderen en gelijktijdig de afname van het aantal jongere mensen die de zorg voor deze ouderen kunnen realiseren. Het gevolg van deze ontwikkelingen is een zorgkloof; kunnen we al deze ouderen van de nodige zorg voorzien, van een goede kwaliteit en tegen een betaalbare prijs?

Zorgtechnologie wordt vaak genoemd als een mogelijke oplossing voor dit probleem. Maar is dit inderdaad zo? En welke soort technologie biedt dan een oplossing voor welk probleem? Hoe zorgen we ervoor dat die technologie ook écht goed aansluit bij de praktijk?

Op deze en andere vragen zochten we tijdens het jaarlijkse symposium een antwoord. Daarbij werden we bijgestaan door professionals uit ons netwerk die op de zorgtechnologiemarkt met veel passie vertelden over de zorgtechnologie waar ze zelf mee werkten. Seniorenpopkoor Lust for life sloot de dag af met een swingend optreden. Een prachtige, ontroerende en spetterende afsluiting.

Het UNO-VUmc organiseert jaarlijks het UNO-symposium, exclusief voor UNO-leden. Het symposium is gratis en ook dit jaar weer bezochten zo’n 300 professionals uit ons netwerk dit evenement.

We kijken terug op een waardevolle en prachtige dag.